Houten vloeren

Wil je een karaktervolle vloer die tijdloos is? Dan is een houten vloer een perfecte keuze. Het geeft je interieur een warme en natuurlijke uitstraling en is makkelijk te combineren met andere materialen. Elke houten plank heeft zijn eigen tekening en is dus uniek. Dat maakt onze houten vloeren authentiek en altijd anders.

Altijd een houten vloer die bij jou past

Ben je op zoek naar een donkere houten vloer met veel noesten of houd je juist meer van een rustige, blanke plank? Bij VGvloeren vind je een uitgebreide keuze waardoor er altijd wel een vloer is die bij jouw wensen past. Zo vormen een lichte eiken vloer en een Scandinavisch interieur een perfecte match, terwijl een plank met nerven en een verweerde look jouw huis een stoer karakter geeft.

Wist je dat je onze houten vloeren zelfs kunt combineren met vloerverwarming? Zo zit jij er altijd warm bij thuis!

Speciale legtechniek

Hout is een natuurproduct en ‘werkt’. Dat betekent dat het hout uitzet en krimpt bij wisselingen in temperatuur en luchtvochtigheid. Hierdoor kunnen kieren en scheuren ontstaan – en dat wil je natuurlijk niet!

Om dit te voorkomen maakt VGvloeren gebruik van speciale legtechnieken. Hierdoor kan het hout werken, zonder dat er scheuren ontstaan. Zo kun jij jarenlang genieten van een mooie houten vloer.

Bovendien kun je kiezen uit verschillende legwijzen, zoals een visgraat vloer: een klassieker met een moderne twist!

 

massief hout

Soorten houten vloeren

Al onze vloeren zijn gemaakt van eiken. Een eikenhouten vloer geeft een warme uitstraling en is de perfecte basis voor een sfeervol interieur. Wist je dat je onze vloeren zelfs kunt combineren met vloerwarming en vloerverkoeling?

Voor elk interieur hebben wij een passende vloer. Zo heb je keuze uit meer dan 40 houtkleuren en kunnen we jouw droomvloer in verschillende patronen leggen. Wil je de vloer graag in het echt zien? Bezoek dan onze showroom!

Planken vloer legpatroon

Planken vloer

Een planken vloer is tijdloos en toepasbaar in élk interieur. Bij VGvloeren heb je keuze uit meer dan 40 houtkleuren, waardoor er altijd wel een vloer is die bij jouw wensen past.

Visgraat vloer legpatroon

Visgraat vloer

Wil je gaan voor een chique eikenhouten vloer? Dan weten wij zeker dat je gecharmeerd zal zijn van onze visgraat vloer. Het geeft jouw interieur een flinke dosis karakter.

Visgraat vloer legpatroon

Hongaarse punt vloer

De Hongaarse punt vloer is en klassieke vloer met een moderne twist. Hoewel de planken op en speelse manier worden gelegd, oogt het geheel toch rustig en elegant.

Zo onderhoud je een houten vloer

Houten vloeren zijn erg karaktervol, maar hebben wel onderhoud nodig. Als je dit niet doet, kan er onnodige slijtage ontstaan. Dat is natuurlijk zonde.

Een houten vloer onderhoud je door deze regelmatig te stofzuigen en voorzichtig te dweilen met een milde zeep. Gebruik hierbij geen borstel met harde haren, want dit kan krassen veroorzaken. Is je vloer afgewerkt met wax, olie of lak? Wij voorzien je van passend schoonmaakadvies voor jouw houten vloer.

Verantwoord en duurzaam


Als je voor een houten vloer van VGvloeren kiest, maak je een verantwoorde keuze. Wij werken namelijk alleen maar met FSC-hout. Dit betekent dat de lokale houthakker een eerlijke prijs voor het hout heeft gekregen en er ook met respect is gehandeld in het desbetreffende leefgebied van de planten en dieren. Zo dragen wij, samen met jou, bij aan de bescherming van onze natuur en een gezond milieu.

Met zorg gemaakt

De houten vloeren van VGvloeren zijn van topkwaliteit en gaan een leven lang mee. Een eikenhouten vloer is daarom ook een duurzame investering en maak van jouw huis een warm thuis.

Al onze vloeren zijn maatwerk en worden geproduceerd in een ambachtelijke schaverij in Nederland. Hier controleren onze medewerkers met zorg of het hout de juiste kwaliteit heeft, zodat wij een prachtige vloer kunnen leveren bij jou. 

De planken worden op maat gezaagd, gekleurd en voorzien van een beschermende topcoat. Vervolgens komen wij de vloer in de gewenste houtkleur bij jou leggen. Ga je liever voor een visgraat vloer of een Hongaarse punt? Geen probleem! De keuze is aan jou. 

Zo kun jij genieten van een authentieke houten vloer in huis.

Onze houten vloeren

Als je onze houten vloeren graag wil zien, kun je op afspraak onze showroom in Amsterdam bezoeken. Laat je je liever eerst vanuit huis inspireren? Neem dan een kijkje tussen onze projectfoto’s.

Prijs van een houten vloer

Pronkt in jouw huis binnenkort een planken vloer, een visgraat vloer of toch een klassieke Hongaarse punt? De prijs van een houten vloer is onder andere afhankelijk van jouw keuzes: voor welke legwijze en kleur ga je? Onze experts voorzien je graag van advies.

Voordelen van een houten vloer

De vloer vormt de basis van je interieur en is daarom een belangrijke keuze. Twijfel je over het nemen van een houten vloer? Wij overtuigen je graag:

01

Duurzaam

Een houten vloer is duurzaam en een goede investering. Van onze prachtige eikenhouten vloeren kun je zeker 25 jaar genieten.

02

Tijdloos

Trends komen en gaan, maar een houten vloer is en blijft tijdloos. Het is daarmee de perfecte basis voor een interieur.

03

Sfeervol

Niets geeft een huis zo veel sfeer als een houten vloer. Zo accentueert de vloer het authentieke karakter van een oud pand en geeft het een nieuwbouwwoning een warme uitstraling.

Gratis prijsopgave

Wil je graag een houten vloer in huis en en je benieuwd naar de mogelijkheden en de kosten? Vraag dan gratis een offerte op maat aan.