Prijs houten vloer

Een houten vloer geeft je interieur een warme en karaktervolle uitstraling. Of je nu voor een stoere zwarte vloer gaat in een visgraat of voor een neutrale grijze plankenvloer: bij VGvloeren is er voor ieder wat wils. Aangezien verschillende factoren meespelen en wij maatwerk leveren, is er geen eenduidig antwoord op de vraag: wat kost een houten vloer? Wel kunnen wij je een indicatie geven van de houten vloer kosten.

houten vloer vloerverwarming

Wat kost een vloer?

In de onderstaande tabel vind je voorbeeldprijzen. Deze prijzen zijn ter indicatie. De prijs van een houten vloer, PVC vloer of de gietvloer kosten zijn onder andere afhankelijk van de grootte van de ruimte en de ondergrond.

De prijzen zijn per vierkante meter, inclusief btw en arbeidskosten.

Legwijze houten vloer Laagdikte Prijs/m2 incl. btw Toepassing Vloerverwarming mogelijk?
Planken vloer 15 mm €115 – €175 Woning Ja
Visgraat vloer 15 mm €150 – €200 Woning Ja
Hongaarse punt vloer 15 mm €150 – €200 Woning Ja
PVC vloer 15 mm €40 – €80 Woning Ja
PU gietvloer 2-3 mm €40 – €100 Woning Ja
Betonlook gietvloer 2-3 mm €40 – €100 Woning Ja
Epoxy gietvloer 2-3 mm €45 – €72 Industriële omgeving      Nee
gietvloer en houten vloer

Wat kost een PVC vloer?

Een PVC vloer is een onderhoudsvriendelijke vloer die duurzaam is. Er zijn veel verschillende dessins beschikbaar: zo is er altijd wel een look die bij jouw interieur past. De prijs van een PVC vloer is afhankelijk van onder andere het patroon waar je voor kiest. Wil je weten wat de kosten voor een PVC vloer bij jou thuis zijn? Vraag dan een offerte op maat op.

De prijs van een gietvloer

Zoals bij al onze vloeren, zijn de gietvloer kosten onder andere afhankelijk van de ondergrond. Ook de voorbereidingswerkzaamheden, de grootte van het oppervlak en de arbeidsuren voor het leggen van de gietvloer spelen mee.

Wist je bijvoorbeeld dat je ook nog kan kiezen voor vloerverwarming?

Houten vloer kopen?

Wil je een houten vloer kopen, maar weet je niet waar de prijs afhankelijk van is? Wij geven je graag meer informatie over de prijs van een houten vloer. Zo speelt de grootte van het oppervlakte mee, de houttint van jouw keuze en de legwijze van de planken.

Je kan altijd vrijblijvend een offerte op maat aanvragen: zo weet je precies waar je aan toe bent.

Planken vloer

6 factoren die de houten vloer prijs per m2 bepalen

De exacte prijs van een houten vloer hangt van verschillende factoren af. Om je een idee te geven van de kosten, leggen wij je uit wat de prijs bepaalt.

01

Houtsoort

De eerste factor die invloed heeft op de prijs, is de houtsoort. Zo zijn Europese houtsoorten goedkoper dan tropisch hardhout zoals jatoba. Elke variant heeft zo weer zijn eigen kenmerken en tekeningen. Jouw keuze is afhankelijk van je smaak, budget en waar je de vloer wil leggen. Een hardere houtsoort kan bijvoorbeeld meer hebben dan een zachtere plank.

Alle houten vloeren van VGvloeren zijn vervaardigd uit duurzaam eiken. Eikenhouten vloeren hebben vele voordelen en een goede prijs.

02

Breedte en dikte van de plank

Hoe dikker de houtlaag en hoe breder en langer de planken, des te duurder de houten vloer per m2 is. Voor het vervaardigen van brede houten planken, die in grote ruimtes prachtig tot hun recht komen, heb je namelijk grote bomen nodig.

De houten planken van VGvloeren zijn 15mm dik en kunnen in verschillende maten geleverd worden. Je kunt de vloer bovendien combineren met vloerverwarming en vloerverkoeling.

03

Kwaliteit van het hout

Wil je een degelijke houten vloer? Dan kun je het best kiezen voor kwaliteit, zoals de vloeren van VGvloeren. Onze vloeren zijn gemaakt van duurzaam eikenhout en hebben een levensduur van gemiddeld 25 jaar.

De kwaliteit van het hout is ook afhankelijk van de sterkteklasse. Dit geeft de maximale belasting aan. De sterkte wordt bepaald door kwasten, draadverloop en de manier waarop het hout gedroogd is. Wordt er veel over de vloer gelopen? Dan is het verstandig om een hoge sterkteklasse te kiezen.

Ga je voor een goedkope houten vloer? Dan weet je dat de kwaliteit een stuk lager is. Zo is parket uit China vaak 25 – 35% goedkoper. Dit komt door de lage lonen en de manier waarop de vloeren geproduceerd worden. Zo gebruiken ze vaak het spinthout als toplaag en niet het sterke kernhout.

Alle houten vloeren van VGvloeren worden vervaardigd uit het beste hout dat afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen in Europa. Onze vakmensen drogen en bewerken het hout met veel precisie, zorg en aandacht.

04

Legwijze

Ga je voor een tijdloze planken vloer, een klassieke visgraat of ben je toch gevallen voor de Hongaarse punt? Onze houten vloeren kunnen in verschillende patronen worden gelegd. Elke legwijze heeft een ander effect én een andere prijs. Zo zijn een visgraat vloer en een Hongaarse punt vloer duurder. Dit vergt namelijk extra en gespecialiseerde arbeid.

05

Afwerking

De afwerking van je houten vloer bepaalt mede de uitstraling. Zo kun je de vloer oliën, lakken en roken. Door bijvoorbeeld een kleurpigment aan de olie toe te voegen, kun je de planken ‘kleuren’. Dit proces vindt in meerdere stappen plaats, waardoor de ene witte vloer duurder kan zijn dan de andere.

De vloeren van VGvloeren zijn al geolied of gelakt en hebben een beschermende toplaag. Benieuwd naar ons assortiment? Ontdek hier welke van de 44 houtkleuren jouw favoriet is!

06

Overige kosten

De prijs van een houten vloer is, zoals je kan lezen, afhankelijk van meerdere factoren. Naast de bovengenoemde aspecten, zijn er ook nog overige kosten:

Ondervloer

De ondervloer moet droog, vlak, hard en schoon zijn. Soms is het noodzakelijk om de kwaliteit van deze ondervloer eerst te verbeteren.

Plinten

Voor een mooie afwerking van je vloer zijn plinten essentieel!

Onderhoudsolie en/of reiniger

Een houten vloer moet je regelmatig onderhouden.

Btw

Al onze prijzen zijn inclusief legkosten én btw.

showroom vgvloeren

Vraag een offerte aan

Een houten vloer of een gietvloer is maatwerk. Heb je interesse en ben je benieuwd naar de opties? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Vul het onderstaande formulier in en verstuur deze naar ons.

Nadat wij je offerteaanvraag hebben ontvangen, zullen we je binnen vijf werkdagen een op maat samengestelde prijsopgave sturen. Wil je liever in onze showroom langskomen voor meer informatie? Maak dan een afspraak en wij helpen je graag verder!