Planken vloer

Een planken vloer is tijdloos en past bij alle interieurstijlen en in diverse woningen. Het is dan ook niet voor niets het meest bekende en meest toegepaste legpatroon voor massief houten vloeren en parket.

Bij VGvloeren heb je keuze uit meer dan 40 houtkleuren. Zo is er altijd wel een vloer die bij jou past.

Een tijdloze vloer die past bij jouw wensen

Voor elke interieurstijl en ieders smaak hebben wij wel een passende planken vloer. Je kunt kiezen uit meer dan 40 kleuren en planken in verschillende lengtes en breedtes. Wil je een vloer met een stoere en robuuste look? Ga dan voor hout met noesten. Als je juist een rustig geheel wil creëren, kun je beter kiezen voor een vloer zonder noesten. 

Door ons brede aanbod kun jij een houten vloer samenstellen die perfect aansluit bij jouw wensen.

V-naad of vellingrand

De schuine rand aan de lange zijde van de plank wordt V-naad of vellingrand genoemd. Als je de planken naast elkaar legt, ontstaat er op deze manier een groef. Hierdoor worden de planken mooi geaccentueerd en krijgt de houten vloer een stoere en authentieke uitstraling.

Wil je liever een gladde vloer zonder vellingrand? Dat kan natuurlijk ook! Zonder de tussenliggende groeven zal jouw houten vloer modern en strak ogen.

Houtkleuren

Van een blanke plank tot een diepbruine houtkleur. Bij VGvloeren kun je uit meer dan 40 prachtige houtkleuren kiezen. Voor welke vloer ga jij?

Planken vloer

Planken vloer met vloerverwarming

Wist je dat je een houten planken vloer prima kan combineren met vloerverwarming? Als je graag warme voeten wil, kun je het best kiezen voor een vloer van eikenhout, zoals de vloeren uit ons assortiment. Dit is namelijk de enige houtsoort die goed bestand is tegen warmte.

Bovendien maken wij gebruik van een dun gelaagde vloer met een lage RC waarde. RC staat voor Resistance Construction, oftewel een thermische weerstand van een constructiedeel. Hoe lager de waarde, hoe sneller de warmte wordt overgedragen. Dit betekent dat de houten vloer snel warm wordt en ook langer warm blijft. Erg efficiënt dus!

De ondervloer

Voordat wij bij jou een planken vloer komen leggen, controleren we eerst de conditie van de ondervloer. Zo meten we het vochtpercentage en kijken we of deze voldoende treksterkte bevat. De vakmensen van VGvloeren zullen dan bovendien de desbetreffende ruimte(s) nog een keer goed nameten om fouten te voorkomen. Zo kom jij nooit voor verrassingen te staan.

Als je al een houten vloer hebt, zullen wij daar eerst een ondervloer op aanbrengen. Vervolgens wordt daar de planken vloer opgeplakt.

Het onderhoud

Om de levensduur van je houten vloer te verlengen, is het belangrijk deze goed te onderhouden. Dit kun je het best doen door de vloer regelmatig af te stoffen met een zachte bezem of vuilvrij te maken met een stofzuiger. Dweilen kun je wekelijks doen met een uitgewrongen doek. Als je te veel water gebruikt, kunnen er vlekken ontstaan op je vloer.

Houten planken vloeren

De prijs van een planken vloer

De prijs van een planken vloer is afhankelijk van verschillende factoren. Zo speelt de houtsoort een rol, is massief hout duurder dan een gelaagde versie en kun je ook nog kiezen voor plinten en andere details. Onze houten vloeren zijn maatwerk en wij kijken graag samen met jou welke vloer bij jouw wensen past. Aan het einde van het gesprek ontvang jij een overzicht van de kosten. Zo weet je precies waar je aan toe bent!

Offerte houten vloer

Het kiezen van de juiste vloer kan lastig zijn. Om jou een handje te helpen, nodigen we je graag uit in onze showroom. Hier kun je onze houtstalen bekijken, terwijl wij jou van passend advies voorzien. Bovendien kun je ook online alvast een offerte op maat aanvragen.

Wil je alvast inspiratie opdoen? Bekijk dan onze projecten: