Hongaarse punt vloer

De Hongaarse punt lijkt op de visgraat vloer, maar de twee hebben een belangrijk verschil: het legmotief. Zo worden bij een visgraat vloer de linkse en rechtse delen onder een hoek van 90 graden gelegd en staan ze haaks op elkaar. 

Bij een Hongaarse punt vloer worden de planken echter onder een hoek van 45 of 60 graden gelegd. Het patroon dat zich zo vormt bevat een rechte naad. Hierdoor oogt de Hongaarse punt rustiger. Het is daarmee een klassieke vloer met een moderne twist!

Klassiek met een moderne twist


Een vloer vormt de basis van je interieur en is bepalend voor de sfeer van de ruimte. Het is dus belangrijk dat deze aansluit bij je wensen. 

Als je voor een Hongaarse punt vloer kiest, haal je direct een flinke dosis karakter in huis. Wil je gaan voor een rustieke uitstraling? Dan past een houten plank met noesten goed bij jou. Zonder noesten oogt de vloer juist strakker. 

Zo is er voor ieder een passende sfeer te creëren.

Hongaarse punt legpatroon
Hongaarse punt legpatroon
Hongaarse punt legpatroon

Wat is een Hongaarse vloer?

Men noemt een houten vloer met Hongaarse punt ook wel een Hongaarse vloer. Echter, weet niemand hoe het bijzondere legpatroon aan zijn naam is gekomen. Het legpatroon komt net als de visgraatvloer uit Italië. Doordat de hoeken in verstek zijn gezaagd, kunnen de planken volledig symmetrisch gelegd worden. Het is niet te zeggen welk patroon rustiger oogt, aangezien dit geheel van de kleur en grootte van de planken afhangt. Hoe kleiner de plank, hoe drukker de vloer. De grootte van de planken heeft dan ook een behoorlijk effect op de sfeer van de ruimte. Waar de visgraat in elkaar lijkt over te vloeien, is de Hongaarse punt veel meer geordend.

Hongaarse punt houten vloer

Niet al onze houten planken kunnen we in Hongaarse punt aanbrengen. Kijk daarom altijd even bij de productomschrijving van de betreffende kleur. Hierbij staat ook aangegeven welke plankmaten we aanbieden. Bij een eikenhouten vloer bestaat er namelijk niet een gemiddelde maat, zoals dat bij bijvoorbeeld laminaat wel veelal het geval is. Bij het leggen letten we er uiteraard op dat we de kleuren goed afgewisseld aanleggen, waarbij we het contrast tussen licht en donker accentueren.

Hongaarse punt vloer of visgraat

De keuze voor een visgraat vloer of een Hongaarse punt is erg persoonlijk. We raden je aan om altijd eerst rond te kijken bij andere interieurs en zo inspiratie op te doen. Van hieruit kom je er geleidelijk achter wat jij het mooist vindt en wat het best bij jouw interieur past. Het leggen van een Hongaarse punt is tot slot een lastiger karwei dan een visgraat vloer. Dit komt omdat de planken vooraf in verstek gezaagd moeten worden.

Een Hongaarse punt vloer met vloerverwarming

Wil je er altijd warm bij zitten? Dan biedt vloerverwarming uitkomst! Onze Hongaarse punt vloeren kun je hier prima mee combineren, waardoor het in jouw huis altijd behaaglijk aanvoelt. Bovendien maken wij gebruik van houten planken met een lage RC waarde (Resistance Construction). Hoe lager deze waarde, hoe sneller de warmte wordt overgedragen. Dit betekent dat onze Hongaarse punt vloeren snel warm worden!

Eiken houten vloer

Het leggen van een Hongaarse punt vloer

Onze vakmannen komen graag bij je langs voor persoonlijk advies.

Controle van de ondervloer

Voordat wij bij jou een houten vloer komen leggen, controleren we eerst de ondervloer. Zo kijken we of deze voldoende treksterkte bevat en meten we het vochtpercentage. De vakmensen van VG-vloeren zullen dan bovendien alle ruimtes nog een keer goed nameten en praten je bij over alle werkzaamheden. Zo kom jij nooit voor onverwachte verrassingen te staan.

Een houten vloer over een tegelvloer

Wil je jouw tegelvloer vervangen voor een houten vloer? Dat is geen probleem! De Hongaarse punt vloer kan zelfs rechtstreeks op een bestaande tegelvloer worden bevestigd. Hetzelfde geldt voor een zandcement dekvloer. Op deze manier kun jij dus snel en zonder problemen genieten van jouw prachtige houten vloer.

Heb je al een houten vloer?

Heb je al een houten vloer en wil je deze graag vervangen? Dan hoef je deze niet eerst te verwijderen! Wij komen bij je langs en zullen eerst een ondervloer op je oude vloer aanbrengen. Vervolgens wordt daar de Hongaarse punt vloer opgeplakt. Zo simpel is het! Onze houten vloeren zijn bovendien kant-en-klaar en al voorzien van een duurzame olielaag.

Houten vloer met een beschermende olielaag

De Hongaarse punt vloer kun je het best, net zoals al onze andere houten vloeren, wekelijks even afstoffen met een zachte borstel of vuilvrij maken met een stofzuiger. Wij adviseren om de vloer elke week te dweilen met een uitgewrongen doek. 

Goed vloeronderhoud verlengt de levensduur van je houten vloer!

Onze Hongaarse punt vloeren worden bovendien bewerkt met een duurzame en natuurlijke olie. Hierdoor is je vloer beschermd tegen allerlei vlekken. Heb je water, koffie, bier of zelfs wijn gemorst? Geen probleem! 

Verschillende houtkleuren

Ons assortiment bestaat uit meer dan 40 verschillende kleuren, zodat er altijd wel een houttint is waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Heb je een favoriet gekozen? Dan kun je de planken op verschillende manieren laten leggen – óók in een Hongaarse punt motief!

donkere houten vloer
middenbruine houten vloer
witte houten vloer

Zoek je een lichte basis voor je interieur of wil je een statement maken met een donkere houten vloer? Voor elk interieur is er wel een gepaste houtkleur. 

Wat kost een Hongaarse punt vloer?

De kosten van een Hongaarse punt vloer zijn afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Zo bepalen de ruimte waar je de vloer wil leggen en de houttint die je kiest onder andere de prijs. Wil je weten wat de exacte kosten zijn? Dan kun je door ons een offerte op maat laten maken. Zo weet je waar je aan toe bent!

Vraag een offerte aan

Wil je meer informatie over onze houten vloer of wil je de stalen bekijken? De showroom van VGvloeren is op afspraak te bezoeken. Het is ook mogelijk om meteen een offerte op maat te laten maken.