In deze gezinswoning in Alkmaar pronkt een prachtige Hongaarse punt vloer. En dat is niet het enige: de houten vloer wordt namelijk gecombineerd met een strakke gietvloer.

Een houten vloer combineren met een gietvloer

Wil je gaan voor een unieke look in huis? Combineer dan een houten vloer met een gietvloer, zoals in deze gezinswoning. De Hongaarse punt vloer zorgt voor warme uitstraling in de woonkamer, terwijl de bewoners in de gang profiteren van het onderhoudsvriendelijke karakter van een gietvloer.

Je kunt bovendien zowel onze houten vloeren als de PU gietvloeren combineren met vloerverwarming. Op en top comfort dus.

Eiken houten vloer

Een vloer passend bij de ruimte

Voor een ruimtelijk effect en gevoel van eenheid kun je de houten vloer over de gehele verdieping doortrekken. Soms wil je echter in bepaalde ruimtes liever voor een praktische vloer gaan. Zo wordt de gang snel vuil en vies door vocht dat onder de schoenen blijft hangen. In dat geval kun je een houten vloer prima combineren met een gietvloer. Deze vloer is gemakkelijk schoon te maken en naadloos – ideaal!

Hongaarse punt vloer: klassiek met een moderne twist

De Hongaarse punt is het broertje van de visgraat vloer. De twee lijken dan ook op elkaar, maar er is een belangrijk verschil: het legmotief. Zo worden bij de visgraat de linkse en rechtse delen onder een hoek van 90 graden gelegd. Bij de Hongaarse punt liggen de planken onder een hoek van 35 of 60 graden. Hierdoor krijg je een rechte naad in het patroon.

Dat maakt de Hongaarse punt vloer een klassieker, maar met een moderne twist. Door de rechte naad oogt de vloer bovendien rustiger dan de visgraat vloer.

Kies jouw favoriete houtkleur

Niet alleen het legpatroon is typerend voor de look van je houten vloer, ook de houtkleur en de tekeningen in het hout spelen een grote rol. Zo zal een blanke plank zonder noesten rustig en ruimtelijk ogen, terwijl grove tekeningen en een donkere bruintint juist goed passen bij een stoer interieur.

Bij VGvloeren heb je keus uit meer dan 40 houtkleuren. Welke weet jouw hart te veroveren?

Prijs van een Hongaarse punt vloer

Nieuwsgierig naar de prijs van een Hongaarse punt vloer? Op deze pagina geven we je meer uitleg over de kosten van een houten vloer. Als je een offerte op maat wil, kun je gratis en vrijblijvend een prijsopgave opvragen. Onze experts voorzien je graag van advies!