Eikenhouten vloer

Eikenhout is in Nederland de populairste keuze voor een houten vloer – en dat is niet zonder reden. Deze harde houtsoort heeft namelijk een tijdloos karakter, een natuurlijke uitstraling en biedt vele mogelijkheden qua bewerking en afwerking. Bovendien past een eiken vloer bij uiteenlopende interieurstijlen en in diverse typen woningen. Een eikenhouten vloer is dus erg veelzijdig!

Onze houtkleuren

Of je nu zoekt naar een lichte vloer die aansluit bij de Scandinavische look van je interieur of liever gaat voor een warme, donkere houtkleur. Wij hebben een uitgebreid assortiment aan eikenhouten vloeren waardoor er altijd wel een vloer is die perfect bij jouw wensen aansluit. Zo heb je keuze uit meer dan 40 prachtige houtkleuren.

De vloerdelen zijn ook als visgraat vloer en Hongaarse punt beschikbaar en in verschillende maten.

Verschillende houtkleuren

Je hebt een ruime keuze aan houtkleuren, van licht naar donker en van zwart tot wit. We raden je aan om als eerst de kleur van de vloer te bepalen. Een goede manier om tot je keuze te komen is om een moodboard te maken. Dit kan gemakkelijk online of door te knippen en plakken uit verschillende woonmagazines. Staat jouw kleur eenmaal vast, dan kan je kijken welke tint het best bij jouw interieur past. Jouw voorkeur voor het legpatroon ontdek je vaak tijdens het maken van je moodboard.

eikenhouten vloer

Voordelen van een eikenhouten vloer

01

Veelzijdig & tijdloos

Eikenhout heeft een tijdloos uiterlijk en is goed te combineren met uiteenlopende interieurstijlen en diverse type woningen.

02

Geschikt voor vloerverwarming

Doordat onze eikenhouten vloeren van hoge kwaliteit zijn, kun je elke vloer goed combineren met vloerverwarming.

03

Harde houtsoort

Eiken is een harde en sterke houtsoort en daardoor geschikt voor zowel lamelparket als een massief houten vloer.

04

Alle legpatronen

Eikenhout is in alle legpatronen toepasbaar. Van een chique visgraat vloer tot een moderne Hongaarse punt vloer.

05

Lagere prijs

De kosten voor een eiken vloer zijn een stuk lager dan voor andere houtsoorten.

Verschillende legpatronen

Heb je jouw oog laten vallen op een mooie houten plank en droom je van een prachtige visgraat vloer? Of houd je meer van de charme van een Hongaarse punt? Geen probleem! Onze eikenhouten vloeren kunnen wij op verschillende manieren leggen. Combineer jouw favoriete legpatroon met een houtkleur naar keuze. Zo creëer je een vloer die perfect bij de look & feel van jouw interieur past.

Planken vloer legpatroon

Planken vloer

Een planken vloer is tijdloos, past bij alle interieurstijlen en misstaat in geen enkele woning. Het is dan ook niet voor niets het meest bekende en meest toegepaste legpatroon voor massief houten vloeren. 

Visgraat vloer legpatroon

Visgraat vloer

Bij een visgraat vloer zijn de houten delen in een schuin lopend patroon gelegd. Dit zorgt voor meer dynamiek in de ruimte. Zo zal dit patroon het klassieke karakter van een oud pand accentueren en geeft het een nieuwbouwwoning juist een extra dosis karakter.

witte eikenhouten vloer

Hongaarse punt vloer

Bij een Hongaarse punt vloer worden de planken onder een hoek van 45 of 60 graden gelegd, waardoor er een rechte naad vormt. Hierdoor is het een klassieke vloer met een moderne twist!

Legpatroon houten vloer

De diverse legpatronen zorgen ieder weer voor een andere look & feel in je huis. Met een klassieke planken vloer kan je gemakkelijk nog jaren vooruit. Het zorgt voor een rustige sfeer in huis, die gemakkelijk samengaat met verschillende interieurstijlen. Een visgraatvloer is een mooie toevoeging aan een minimalistische inrichting. De vloer trekt meer de aandacht dan een planken vloer. Dankzij de haakse ligging valt het licht prachtig over de houtnerf. Visgraat is momenteel erg populair. Ben je op zoek naar een wat authentiekere look? De Hongaarse punt biedt evenveel stijl & klasse, maar komt minder vaak voor.

Eikenhouten vloer planken

Op de pagina met alle houtkleuren zie je direct hoe de kleuren er uitzien, wanneer je ze als rechte planken laat leggen. Alle kleuren zijn beschikbaar als vloerplanken. Klik op het product om te zien welke andere legpatronen tot de mogelijkheden behoren. We bieden van iedere kleur diverse maten aan. Ook vind je bij de productinformatie of de planken geschikt zijn voor bijvoorbeeld vloerverwarming.

Eikenhouten vloer visgraat

Er is niets zo mooi als een klassieke eikenhouten visgraat vloer. Een vloer van alle tijden, die past bij elk interieur. Ook in deze variant heb je nog steeds de keuze om te kiezen voor een glans of matte afwerking. Het zal je verbazen hoe groot het assortiment is binnen de eikenhouten vloer met visgraat. We hebben wat rauwere voorbeelden, waarbij het hout minder hard bewerkt is. Een voorbeeld hiervan is Cloud. Een van de hardlopers is Mist, met een lichte whitewash.

Zo onderhoud je een eikenhouten vloer

Hout is en blijft een natuurproduct, dus zal reageren op schommelingen in temperatuur en luchtvochtigheid. Het is daarom belangrijk om deze waardes zo constant mogelijk te houden in huis.

En vergeet niet: voorkomen is beter dan genezen! Lees hier onze voorzorgsmaatregelen.

Houd het luchtvochtigheidspercentage op peil

In het voor- en najaar kan het vochtiger zijn in huis. Je kunt dit meten met een hygrometer. Als het percentage boven de 75% stijgt, moet je de ruimte ontvochtigen. Dit kun je doen door te stoken of door gebruik te maken van een luchtontvochtiger. 

Voor zowel je massief houten vloer als voor jezelf is een luchtvochtigheidspercentage van ongeveer 55% het beste. In de winter mag dit ongeveer 15% dalen en in de zomer 15% stijgen. 

Let op: Wanneer het in de winter te lang te droog is in een ruimte, neemt een houten vloer in de zomer juist extra vocht op. Hierdoor kan de vloer dus uit gaan zetten.

Een eikenhouten vloer schoonmaken


Je wil natuurlijk zo lang mogelijk genieten van jouw geoliede of gelakte houten vloer. Wij raden je daarom aan om jouw vloer regelmatig te stoffen met een zachte bezem of te stofzuigen. 

Dweil je houten vloer wekelijks met een goed uitgewrongen dweil of mop. Overtollig water kan de vloer namelijk beschadigen.

Houten vloer met vloerverwarming

Je kan al onze houten vloeren, in alle legpatronen, combineren met vloerverwarming. Dit zorgt voor ultiem wooncomfort. Immers: niets is zo fijn als warm hout onder je blote voeten, zeker in de koude wintermaanden.

De warmte wordt gelijkmatig verdeeld over de gehele ruimte, waardoor het overal in huis prettig aanvoelt. Bovendien zijn lelijke radiatoren verleden tijd! Door ze te verwijderen, komt jouw mooie houten vloer nog beter uit en heb je meer mogelijkheden om de kamer naar jouw smaak in te richten.

massief hout

Bezoek onze showroom

Wil je onze houten vloeren in het echt zien? Wij ontvangen je graag in onze showroom waar je alle houtkleuren kunt komen bewonderen. Twijfel je welk legpatroon of welke tint het best past bij jouw interieur en woning? Onze experts voorzien je van passend advies.