De bewoners van deze woning in Laren hebben een bijzondere, maar zeer smaakvolle keuze gemaakt. Laat je inspireren door deze prachtige badkamer met een houten vloer. 

Houten vloer in de badkamer

Wist je dat je onze houten vloeren ook in de badkamer kunt laten leggen? Op deze manier geef je je badkamer een warme en natuurlijke uitstraling. Perfect voor dat ultieme wellness-gevoel. In combinatie met witte en zwarte accenten creëer je zo een tijdloos design.

badkamer met houten vloer

Droge en natte zones

Onze houten vloeren zijn behandelend met een beschermende olie en worden op een speciale manier gelegd waardoor de werking van het hout minimaal is. Toch is het – vooral in de badkamer – belangrijk om je houten vloer te beschermen tegen vocht. Daarom adviseren wij om gebruik te maken van zogenaamde ‘droge en natte zones’.

Zo is de douche vanzelfsprekend de ‘natte zone’ en de rest van de badkamer de ‘droge zone’. Heb je een inloopdouche? Kies hier dan voor een tegelvloer. Natuursteen of beton zorgt bovendien voor een speels contrast en kun je over laten lopen in je prachtige houten vloer.

Als je een vrijstaand bad hebt, leg hier dan een badmat naast. Het is niet alleen zacht voor je voeten, maar je beschermt zo ook je houten vloer! Bovendien creëer je door verschillende materialen met elkaar te combineren een unieke badkamer.

Een sfeervolle badkamer

Een houten vloer in de badkamer zorgt voor veel warmte en sfeer. Je hebt bij VGvloeren bovendien keus uit meer dan 40 houtkleuren waardoor jij de badkamer van je dromen werkelijkheid kunt laten worden. Ga je voor een lichte houten vloer voor een ruimtelijk effect of houd je juist van de intieme sfeer die een donkere vloer met zich meebrengt?

Combineer een badkamer met een houten vloer met planten en materialen zoals rotan voor een natuurlijke uitstraling. Dit verzacht de vaak strakke lijnen van het sanitair.

Voordelen van een badkamer met houten vloer

Een badkamer laat zich in de meeste gevallen vooral typeren door witte en zwarte accenten. Dit kan kil ogen, waardoor je een fijn en behaaglijk gevoel mist. Door te kiezen voor een badkamer met een houten vloer voeg je direct een flinke dosis warmte en huiselijkheid toe. Een houten vloer zit vol karakter, is uniek en de perfecte basis voor een sfeervol interieur. 

Vraag een offerte aan

Spreekt deze warme look jou aan en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan een vrijblijvende offerte op maat aan. Onze experts voorzien je graag van passend advies.