Heb je een woonkamer met veel ramen en ben je op zoek naar de juiste zonwering? Een woonkamer met veel ramen ziet er fantastisch uit, maar heeft ook een paar nadelen. Door het grote raamoppervlak kan er namelijk veel zonlicht naar binnen komen. Dat is aangenaam in de winter, maar in de zomer kan je woonkamer daardoor al snel onaangenaam warm worden. Wil je deze zomer de temperatuur in je woonkamer aangenaam houden? Dan kun je hieronder 3 tips lezen over wat je kunt doen als je op zoek bent naar raamdecoratie woonkamer met veel ramen.

  1. Behandel veel ramen als één groot raam

Heb je een wand met heel veel ramen, ga dan niet elk raam apart voorzien van een luxaflex of jaloezieën. Beschouw in plaats daarvan alle afzonderlijke ramen als één heel groot raam, en kies voor zonwering die de hele wand bedekt. Je kunt dan bijvoorbeeld denken paneelgordijnen, verticale jaloezieën of shutters. Door niet elk raam afzonderlijk te voorzien van raamdecoraties of zonwering scheelt deze aanpak je veel tijd en geld. 

  1. Ramen met zonwerende beglazing of folie

Nog een manier om de overlast die wordt veroorzaakt door zonlicht en warmte te beperken is ramen te plaatsen met zonwerende beglazing. Deze beglazing heeft een speciale coating die meer dan 50% van alle zonnewarmte buiten kan houden. Je kunt ook kiezen om je ramen te laten beplakken met speciale warmtewerende folie. Het voordeel van zonwerende beglazing of folie is dat er wel nog steeds zonlicht naar binnen kan komen, maar dat je geen hinder hebt van de warmte. 

  1. Kies voor gevel brede zonwering buiten

Nog een manier om effectief de zon buiten te houden als je veel grote ramen hebt is te kiezen voor gevel brede zonwering voor buiten. Ook hier geldt net als bij zonwering voor binnen dat het je veel tijd en geld scheelt als je niet elk raam afzonderlijk voorziet van een rolluik of een raamluik, maar om voor één grote zonwering te kiezen voor alle ramen. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan een zonnescherm ter breedte van de hele gevel of een rolluik die de gehele breedte van de gevel bestrijkt. 

Makkelijk zonwering laten plaatsen voor een woonkamer met veel ramen

Als je zonwering wilt plaatsen over de gehele breedte van een wand of een gevel, dan kun je wel wat professionele hulp gebruiken. Schakel dan een installatieservice in die snel de gewenste zonwering kan komen installeren zodat je geen hinder meer ondervindt van de zon. Voor inspiratie om een huiskamer met veel ramen van zonwering te voorzien kun je bij Inhuisplaza in het assortiment bekijken.